tel. 06 30308063

Blog

De Orthomoleculaire diëtist

We vergeten vaak dat voeding één van onze basisbehoefte als mens is. Toch eten maar weinig mensen de juiste voedingstoffen, door o.a. tijdgebrek, onvoldoende kennis, onregelmatig leefpatroon, etc. Maar voeding is meer!

Sinds 2004 ben ik eigenaresse van Diëtistenpraktijk Alice Roest. Als diëtist heb ik een mooi en gevarieerde beroep. Ik begeleid zowel mensen die hun leefstijl willen veranderen als mensen die een gevecht aangaan wegens ziekte, waarbij voeding een belangrijke rol kan spelen. Juist het moeten eten, maar niet kunnen eten vergt professionele begeleiding naar het hervinden van een balans, waarbij voeding weer leuk en lekker is.

Door mijn persoonlijke interesse in de werking van het brein, psychologie en levenswijzen richt ik mijn adviezen niet alleen op het geven van een dieetrichtlijn op papier. Mijns inzien is het vinden van een perfecte balans tussen ons (hectisch) leefpatroon, goede voeding en voldoende beweging de speerpunten om het kwaliteit van leven te handhaven/verbeteren. Het op de juiste manier toepassen van de dieetadviezen in de cliënt zijn eigen leefpatroon, vraagt om gedragsveranderingen en het aanleren van het maken van de juiste keuzes, zodat op lange termijn de gezonde gedragsveranderingen een eigen gewoonte is geworden.

Als diëtist probeer ik me blijvend te ontwikkelen. In 2012 heb ik de post hbo scholingen COPD en Voeding en Voeding en Kanker afgerond. Daarnaast ben ik gespecialiseerd in de Ziekte van Parkinson. Daarnaast kunt u sinds januari 2018 bij de praktijk ook terecht voor orthomoleculaire therapie. Deze vorm van therapie laat de kracht van voeding zien, doordat voeding wordt ingezet om lichaamsprocessen te ondersteunen en waar kan te verbeteren. Wilt u op de hoogte blijven van andere ontwikkelingen van mij of de praktijk? Vraag dan de nieuwsbrief aan via info@dietistenpraktijkaliceroest.nl of volg me op Linkedin of facebook.

Mijn motto is "De Kracht van Voeding"

Alice Roest